opc_loader
ONZE FILOSOFIE

Met liefde gemaakt is een webwinkel in wieroken, palo santo, en hippe cadeaus. Kenmerken hierbij zijn: duurzaamheid, puurheid, Fair Trade, natuurlijke grondstoffen en liefde!

Een groot deel van onze verpakkingen zijn biologische afbreekbaar. Daarnaast wordt alleen sprokkelhout gebruikt voor de Palo Santo stokjes. Het hout wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de principes van Fair Trade. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Ook wordt er voor elke kilo hout die gebruikt wordt een nieuwe Palo Santo boom geplant en werken we zo mee om het regenwoud in stand te houden.
De wieroken van Encens du monde worden uitsluitend gemaakt van de beste en natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten en etherische oliën. Wij gebruiken geen chemische dompel-wierook zoals 90% van de wieroken in de handel wel doet. Dompel-wierook zijn neutrale stokjes die in een geparfumeerd en chemisch oplosmiddel worden gedompeld. Onze wieroken worden ambachtelijk gefabriceerd conform de strenge normen van de IFRA (International Fragrance Association). Onze wieroken zijn niet gefabriceerd met bestanddelen die bedreigend zijn voor planten -en diersoorten. Er wordt geen enkele test op dieren uitgevoerd.

Met liefde gemaakt heeft een grote ethische betrokkenheid. Wij werken met onze leveranciers in ontwikkelingslanden vanuit een structurele samenwerking en met respect voor een sociale, ecologische en Fair Trade werkomgeving. Daarnaast maakt onze bedrijfsvoering het mogelijk om humanitaire projecten te financieren, zoals de kliniek van Dokter Dolkar in New Delhi en de V.G.K.K., een humanitaire organisatie die bevolkingsgroepen in het zuiden van India ondersteunt.
De gedroogde kruiden die wij aanbieden (zoals salie e.d.) worden geoogst met behoud van de plant. Wij gebruiken alleen planten die in het wild groeien. Daarnaast wordt er 10% van deze winst gedoneerd aan wild life organisaties uit Noord Amerika. Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers die dezelfde principes hanteren.


Een groot deel van ons assortiment is Fair Trade, te weten alle Palo Santo producten, een aantal wierooksoorten, stofzuigerpoeders en de geurzakjes.

Verder dragen een aantal producten het ICEA logo. Dit keurmerk staat voor duurzame ontwikkeling waarbij alle grondstoffen die gebruikt worden recyclebaar en duurzaam zijn. De biologische en biodynamische landbouw worden bevorderd door de planten en kruiden te oogsten met respect voor de natuur.

FAIR TRADE, Palo Santo


Voor de Palo Santo doen wij rechtsreeks zaken via een duurzame relatie met de lokale producent in het Andes gebied. Zij sprokkelen zelf het hout en zien er op toe dat er alleen takken worden gebruikt die via natuurlijke weg van de boom zijn gevallen. Overigens zou het hout niet ruiken als je het wel zou kappen. De lokale bevolking gelooft dat de geur en de spirit van de boom dan niet in het hout komt.

UITGANGSPUNTEN M.B.T. FAIR TRADE

Respect voor de natuur (er wordt geen enkele boom gekapt of hele plant verwijderd).

Daarnaast wordt er voor elke kilo hout die wordt verkocht 1 nieuwe boom geplant.

Goede arbeidsomstandigheden en een goed loon voor de werknemers.

Geen belasting voor het milieu.

De producent zorgt voor lokale educatie aan kinderen om met respect met de natuur om te gaan.

Gelijke behandeling van vrouwen en mannen.


 


In the picture
Wierook & meer

Met liefde gemaakt is een webshop in - HEILIG HOUT - wierook - palo santo - witte salie - SMUDGESTICKS - abalone schelpen - agua sacral - FLORIDA WATER en nog veel meer. Bij ons kan je witte salie kopen, witte salie branden, witte salie wierook kopen. Witte salie of witte salie wierook (Jiri and Friends) is ook geschikt om je huis mee te reingen.